Gönczy Refi a vakok és gyengénlátók Világában!

Publikálva: 2024. október 17.

A Fehér Bot Nemzetközi Napja alkalmából a mai napon a Gönczy Refi közössége is jobban fókuszált a vakok és gyengénlátók életére, helyzetére, mindennapjaira. Ennek teret adva, játékos vetélkedővel, valamint kutyás bemutatóval vártuk ismételten a diákokat és a kollégákat.

A Fehér bot világnap szellemiségében a gyerekek bekötött szemmel egymást segítve mentek végig a tornateremben felállított akadálypályán. Majd erre az alkalomra berendezett tanteremben szintén bekötött szemmel tapogatták ki a mindennapi használatban lévő tárgyakat/eszközöket, találták ki, hogy milyen éltelt kóstoltattak velük a segítő 8. osztályos lányok, valamint a Braille-írás rejtelmeibe vezette be őket egyik pedagógus kolléganő.

Egy ilyen nap nem múlhat el segítő kutyák nélkül, ezért ellátogatott hozzánk a Hajdúsági Vakvezető és Segítő Kiképzésért Alapítvány, akik nagyon érdekes és szemléletes bemutatóval készültek, hogyan segít a mindennapokban egy vakvezető kutya látássérült gazdájának. Az alapítvány képviselői és a kutyák nagy örömmel fogadták a gyerekek által gyűjtött és nekik szánt játékokat. Elmondták, hogy közel 20 kutya dolgozik az alapítványukban, akik szintén nagy lelkesedéssel fogják bírtokba venni az ajándékokat.

https://hvskalapitvany.hu/

Köszönjük Bordán Anita, Zudor Andrea, Pinczés Vilma kolléganők és az ÖKO munkacsoport munkáját!

További képekért karttintson ide...


Vissza az előző oldalra
https://www.gonczyrefi.hu/